Expositie De Plaats Melkema Huizinge

ODE AAN PLAATS MELKEMA IN HUIZINGE

De negen kunstenaars van de atelierroute Route99 exposeren tijdens de Open Monumentendagen van 14 en 15 september en het weekend erna op 21 en 22 september 2019 op Plaats Melkema in Huizinge.
Al ruim 10 jaar verwelkomt deze groep kunstenaars, die in het noorden van Groningen woont, elke laatste zondag van de maand belangstellenden in hun atelier. Eens per jaar, rond de Open Monumentendagen, zoekt de groep een bijzondere locatie om gezamenlijk hun werk te exposeren. Dit jaar stelt de Stichting het Groninger Landschap de kunstenaars in de gelegenheid om in de schuren van Plaats Melkema te exposeren, een eeuwenoud stamhuis van de familie Huizinga waar vele generaties hebben gewoond en gewerkt.
Verrassende kunst op een heel bijzondere, eeuwenoude plek. Bijzonder ook omdat de oude boerderij lang niet toegankelijk is geweest, maar ook bijzonder omdat de Plaats Melkema op korte termijn gerenoveerd gaat worden o.a. vanwege de schade die is ontstaan na de zware aardbeving van 2012. De Stichting Groninger landschap heeft de boerderij van de NAM overgenomen en kreeg daarbij een flinke financiƫle ondersteuning om het pand te herstellen. Men is met architecten in gesprek om het gebouw weer in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Het is nog niet duidelijk welke activiteiten er daarna zullen plaatsvinden.

De beeldend kunstenaars zijn:

Ans Schuiling: schilderijen van diverse materialen
Margreet Doornbos: schilderijen en objecten
Noor Agter: ruimtelijk werk
Lea Laarakker: textielkunst
Flos Pol: schilderijen, objecten, natuurwerken
Marjanne Sorgdrager: sieraden van edelmetalen, steen, kunststof
Sibrich Veenland: keramische objecten
Hans Sas: fotografie
Aly van der Wal: schilderijen, grafiek

De kunstenaars ontvangen u graag op 14/15 september en 21/22 september 2019 tussen 11.00 uur en 17.00 uur op Plaats Melkema, Smedemaweg 3, 9992VA, Huizinge.
Tevens is op meerdere locaties in het dorp gedurende deze dagen kunst te zien van lokale kunstenaars, zoals in de kerk en in Old Schoultje.

Voor verdere informatie over de route en de kunstenaars www.route99.nl